Üyelik Girişi
Hava Durumu
Takvim
Balcı Remzi Vurdum

 

Ön-Em Oto
Forum Konuları -> Köyümüz İçin Neler Yapabiliriz?...
nkiyici
10/06/2012
23:24
Sevgili Mine, biz okulda "Kariyer Günleri" yapıyoruz. Bundaki amaç köyümüzden yetişen değerleri öğrencilerle buluşturmak. Bu anlamda gazeteci Lütfü Karakaş ve Biyolog Recep Taşkıran'ı öğrencilerle buluşturduk. Veteriner Bülent Çalık'ı da okula davet edecektik ama olmadı. Sen bu işe öncülük et, gelecek eğitim-öğretim yılı için en az 5 üniversite mezunu köylümüzü öğrencilerimizle buluşturalım...

minekahraman
23/05/2012
18:43
şüphesiz ki gelecek nesli gençler ve çocuklar oluşturacaktır.Bizim köyümüzün daha bilinçli bir nesle ihtiyacı var.Bİr çoğu eğitimin öneminin farkında değiller.Bunu farkında kılmak adına ya da bilinçlendirmek adına köyümüzden üniversite mezunları bireylerin köyümüzdeki okula gelip öğrencilerle bire bir görüşüp, okul idaresinin konferanslar düzenlemeleri, öğrencileri bilinçlendirme adına yararlı olacaktır.En azından farkındalık sağlanıp teşvik amaçlı yapılabilir diye düşünüyorum

nkiyici
06/06/2011
09:22
Sevgili Bilal, okulumuzda hedefimiz bütün sınıflara internet donanımlı teknolojiyi getirmek. Bunun için de her sınıfa 1'er adet projeksiyon ve net-book bilgisayara ihtiyacımız var. Kablosuz internetimiz mevcut, bunu bütün sınıflara yükselticilerle eriştirebiliriz. Şu anda Ziraat odası 1 adet projeksiyon verdi, 1 adet projeksiyon da Kipa vermişti. 2 sınıfımıza sistemi kurduk. Ama bilgisayarları eksik. Amacımız geri kalan 6 sınıfa da bunu kurmak. Bunun için köyümüzün ileri gelenlerinden, maddi durumu iyi olan kişilerden destek istiyor, SINIF DONATMALARINI bekliyoruz.
Necmettin KIYICI / Tayakadın Ş.Cem Havale İÖO. Müdürü

SECURİTY
04/06/2011
23:46
hocam digital fotoraf makinası ve dvd ihtiycınızı ben temin edebilrim yardımcı olabilirsem ne mutlu bana halletmediyseniz tabi ayrıca benim nacizene önerim bildiğim kadarı ile sedece köyümüz değil edirneninde en büyük sorunu işsizlik bu konuda köyümüze yatırım açısından biraz daha tesis yapılması konusunda işadamlarını çekebilirsek eminim köyümüzün yaşam standardını biraz daha yükseltebiliriz.

tayakadin
14/05/2011
00:06
Merhaba;
Farklı bakış açılarına sahip kişiler bence bir arada düşünmeli, neyin önem arzettiği kararlaştırılmalı ve bu platformda yorumdan öte tartışılmalı. Bence bu tartışma ortamını yaratarak ve az sayıda internet sitesi kullanıcısına sorarak bu iş kabul görmez, ama yinede ben fikrimi belirtmek isterim. Hepimiz en az benim kadar bu köye bişeyler yapılmasını istiyoruz. Benim önerim kamera sistemi kurulması falan değil, isteyen arkadaşlarada saygı duyuyorum, ama hiç gerekli olduğunu düşünmüyorum, ondan önce yapılacak çok şey var bence.

İlk önce köy için köy yönetiminin yapılacaklar listesi yayınlaması ve bunları burada dile getirebilecek insanlara yada bu platformda üyelere iletmesi. Buradaki yorumlar anca bu şekilde bir cevap bulabilir. Çünkü idare mekanizması çalışmala ki, katılımcılar değerlendirmelerini, eleştirilerini yaparak katkıda bulunsunlar. Ve verilen zaman içerisinde katılımcıların ve diğer köy sakinlerinin fikirlerini de dikkate alarak ve önem sırasına göre bişeyler yapılabilsin. Bu şekilde karşıdan izleme ile olacağını düşünmüyorum. Sonuç yok çünkü.

Benim dileğim ve isteğim, sistemli ve uyumlu bir ekip çalışması ile, gözlenen tüm sorunların sırası ile çözülmesi, çözülebilmesi içinde tüm sorunların listelenmesi ve önem sırasına göre çözülmeye başlanması.

Zamanımızın birçoğu köyde geçmediği için buradan söyle bir şey istiyoruz dersek biraz abartmış oluruz gibi geliyor. Çocuklar için oyun alanı desek, burası İstanbul mu derler köyden. Onun için lütfen en azından söylediklerimiz için yapalabilecek bir şey olup olmadığını köy yönetimi (Başta Muhtar- Azalar) söylemeli yada siztemli bir yol izlenmeli. Bir hedef koyulmalı yada bir hedef olmalı.

Herkese Selamlar
S.Çınarkök
info@nobelreklam.com

enginn
22/02/2011
22:27
köyümüze kamera sistemi kurulursa sizlerin güvenlik açısından bizlerinde özlem acısından dolayı çok güzel olur teşekkür eder saygılarımı sunarım

egedoruk
22/02/2011
20:11
kAMERA SİSTEMİ BİR AN ÖNCE KURULMALI

pecer222
18/02/2011
20:17
1-Bu köyde çocukların hiç mi hakkı yok? Köyün alt ve üst mahallelerinde birer oyun bahçeleri olmalıdır. Tel örgüyle koruma altına da alınmalıdır.
2-İlk öğretim okulumuz içinde bir oyun bahçesi ve bir basket sahası mutlaka olmalıdır.
Bu konuda araştırmalar var oyun bahçelerinin çocukların psikolojilerine iyi yönde etkilermiş
3-Köyümüz halkından yoksul ve fakir ailelere durumu iyi olan kişilerden yada şehirde de oturan kişiler aracılığıyla nakti ve aynı yardım toplanabilir. Az kullanılmış eşyalar okulumuzda yada muhtarlığımızın göstereceği bir odada toplanabilir gerekli kişilere ulaştırılabilir.
4-Üniversite mezunlarımız ve öğretmenlerimiz var hafta sonları fakir ve yoksul ailelerin lise hazırlık öğrencilerine, muhtarlığın ve ilk öğretimin gösterdiği bir sınıfta liselere hazırlık kursu verilebilir.


Bu konular özellikle web sitemiz aracılığıyla hayır işleri yapan kişilere duyurulmalıdır.
Bu konuda kendi adıma düşen üç yüz beş yüz neyse vermeye hazırım.
Ayrıca hafta sonları lise hazırlık öğrecilerimize ayda iki kez fen bilgisi ve biyoloji konusunda dersler verebilirim.


nkiyici
16/01/2011
21:16
Köyümüz İçin Neler Yapabiliriz?...
Ben her ne kadar dışarıdan biri olsam da, okul müdürü olarak birkaç önerim var. Bunlar ne zaman olur? Önceliği hangisine verilmeli, orası ayrı bir tartışma konusu.
Öncelikle okul ile ilgili birşeyler yazmak istiyorum.
1- Acilen 1 adet dvd'ye ihtiyacımız var. Bunu bir arkadaşımız hallederse seviniriz.
2- Okulda ve köy işlerinde kullanmak üzere 1 adet dijital fotoğraf makinesine ihtiyacımız vardır. Karabayır Birlik'ten söz aldık.Umarım gerçekleşir.
3- Bu biraz daha zor. Okulda 8 sınıfımız var. Her sınıfta projeksiyon olsun istiyoruz. 2 adet Dr. Birol BASİC söz verdi. Okulumuzda teknolojik donanımı yakalarsak çok iyi olur diye düşünüyorum.

Gelelim Köyümüz ile ilgili önerilere :

1- Köylülerimiz arasında acil durumlar için cep mesaj sistemi kurulabilir. Köyde her türlü acil olaydan herkesin haberi olur. (Dışarıda yaşayanlar dahil... )
2- Köyden Canlı Yayın Sistemi kurulabilir. Kayıt cihazı Muhtarlık odasına konulur , köyün birkaç noktasına kamera konularak IP üzerinden yayın yapılır. Çok ta güzel olur. Yurtiçi ve yurtdışından herkes köyü canlı izleme olanağına kavuşur.

Bunlar hemen olacak işler değil. Finansman gerekli. Nasıl bir yol izleneceğine buradan öneriler getirilerek çözümler üretilebilir. Önemli olan kararlı olmak, bu konuda site yönetimine destek olmaktır. İstendikten sonra başarılır diye düşünüyorum...

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam137
Toplam Ziyaret453288
Saat
Site Haritası
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231